products_hero_bg.png

Houtwolcement PLATEN Heraklith

Wat is houtwolcement?


Hoe worden Houtwolcementplaten gemaakt? Houtwol is dun en smal schaafsel van duurzaam hout  van de fijnspar (100% PEFC). Houtwol wordt met andere natuurlijke ingrediënten zoals water, kalk en cement samengeperst in een mal totdat er een vlakke en rechte houtwolcementplaat ontstaat (afgekort HWC platen).

 

 

In elke heraklith plaat zit ruim een eeuw aan kennis en ervaring

 

 

products_text_and_image_right.png

HWC platen: de voordelen

Heraklith® houtwolcementplaten zijn een duurzame afwerking voor plafonds en wanden. Hout heeft van nature goede thermische en akoestische eigenschappen.

Heraklith houtwolplaten voldoen aan de strenge prestatie-eisen waar gebouwen aan moeten voldoen. Dankzij de uitstekende thermische, brandwerende en akoestische eigenschappen vindt u met de houtwolplaten van Heraklith altijd een oplossing die bijdraagt aan een veilige en comfortabele omgeving.

 

HWC platen: duurzaamheid

Heraklith houtwolcementplaten worden met groene energie geproduceerd uit milieuvriendelijke materialen, 100% PEFC gecertificeerd hout en een natuurlijk mineraal bindmiddel.


De uiterst duurzame Heraklith houtwolplaten zijn dan ook bij uitstek geschikt voor projecten met een duurzaamheidscertificaat (BREEAM, LEED). 

Houtwolcementplaten Grijs, Rood of Paars

Of u nu houtwolcementplaten grijs, rood of paars wilt. Het kan allemaal. Door de verschillende houtwol structuren, formaten en kleuren zijn Heraklith houtwolplaten een functionele en esthetische afwerking voor wand en plafond.

Niet voor niets worden houtwolplaten al ruim een eeuw gekozen door architecten, gebouweigenaren en verwerkers over de hele wereld.

Houtwolcementplaten worden standaard in natuurtint geleverd. Onze fabriek kan de houtwolplaat voor u in elke RAL kleur spuiten zodat de panelen mooi in het gebouwontwerp passen.

20170719_JDVF_207.jpg

Houtwolcementplaten kopen?
Waar moet je op letten.

Denkt u erover om houtwolcementplaten te kopen? De uitgebreide kennis en expertise van onze specialisten staan garant voor een zorgvuldig adviestraject. 

Naast de keuze van de houtwolplaat op het gebied van thermische, akoestische en brandwerende prestaties, geven we ook advies over de montage en bevestiging van houtwolplaten.

Massieve Panelen

Ongespoten houtwolplaat met rechte kanten
Bekijk product
Het afbouwpaneel is speciaal ontwikkeld voor de combinatie in wanden en plafonds die worden afgewerkt met Heratekta of Herafoam.
Bekijk product
Houtwolplaat met facet randafwerking
Bekijk product

Combipanelen

Houtwolplaat met PIR
Bekijk product
Houtwolplaat met grijs EPS
Bekijk product
Houtwolplaat met steenwol
Bekijk product

Isolatiewaarde houtwolcementplaten

Hout biedt van nature een goede warmte isolatie. Elke plaat van houtwolcement is beschikbaar in diverse diktes in combinatie met isolatiematerialen zoals PIR, steenwol en grijs EPS. Elk paneel heeft daarmee zijn eigen Rd waarde. Wilt u de Rc waarde van een constructie weten, dan worden de Rd waarden van alle elementen waaruit de constructie is opgebouwd meegenomen in de berekening.

 

Wanneer u de isolatiewaarde met houtwolcementplaten wilt berekenen, kunt u gebruik maken van een speciale tool. Met onze Rc calculator berekent u heel eenvoudig online de Rc waarde van uw constructies. De Rc waarde is de warmteweerstand van een constructie en wordt in de volksmond ook wel eens afgekort tot r waarde. 

 

Bereken RC Waarde

Houtwolcementplaten bevestigen

Heraklith combi- en massieve houtwolplaten zijn tot 50% sneller te monteren dan andere houtwol systemen. Dit komt door de speciaal voor Heraklith ontwikkelde massieve slagpluggen, beton- hout-, en metaalschroeven en montagehulpstukken met montagepatroon die bij iedere pallet houtwol gratis worden meegeleverd. Hierdoor wordt houtwolcementplaten bevestigen nog makkelijker. 


Wilt u weten hoe u een bepaalde houtwolplaat het beste kunt monteren tegen een betonnen ondergrond, metalen profielen of tegen een houten regelwerk? Kijk dan in onze verwerkingsinstructies. Hierin vindt u van al onze panelen terug hoe u deze dient te bevestigen. 

Naar verwerking houtwol

Op zoek naar monteur houtwolcementplaten?

Heraklith werkt in Nederland nauw samen met een aantal gespecialiseerde afbouwbedrijven. Deze afbouwers hebben ruime ervaring in de montage van houtwol.

Dus wilt u de houtwolcementplaten liever niet zelf bevestigen? Neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen bepalen welke partner u hierbij het beste kan helpen.

 

Neem contact met ons op

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Laat het ons weten en wij helpen u graag persoonlijk verder.