Video.png

Expertise

 

110 jaar ervaring in houtwol - die expertise delen we graag 

We maken bij Heraklith al houtwolplaten sinds 1908. We hebben in al die jaren behoorlijk wat ervaring opgebouwd in de productie, montage en afbouw van houtwol. Die expertise en ervaring delen we graag.

 

Op onze website vindt u van al onze houtwolplaten de technische details, de geluidsabsorptiewaarden en de prestaties op het gebied van brandveiligheid en brandweerstand. 

 

Voor al uw specifieke vragen over houtwol, staan we natuurlijk ook voor u klaar. Neem daarom gerust contact met ons op wanneer u wilt weten welke houtwolplaat voor uw toepassing het meest geschikt is. We denken graag met u mee en geven passend advies.

 

 

Thermische prestatie

Houtwol biedt van nature een goede warmte isolatie. Daarnaast combineren we onze houtwolcementplaten met verschillende thermische isolatiematerialen zoals PIR, grijze EPS en steenwol. Zo is er altijd wel een houtwolplaat die de gewenste thermische isolatiewaarde biedt voor uw toepassing van wand of plafond. 

 

Lees meer

Geluidsabsorptie

Dankzij de open structuur absorbeert houtwol geluid erg goed. Dat is dan ook de reden dat houtwolplaten vaak worden gebruikt om de akoestiek van een ruimte te verbeteren. Hinderlijke nagalm en geluidsoverlast wordt voorkomen. Houtwol kan gecombineerd worden met isolatiemateriaal om de geluidsabsorptie nog hoger te brengen. Daarnaast is de montage van invloed.

 

Lees meer

Brandveiligheid

De brandveiligheid van gebouwen is belangrijk. De gebruikte materialen en de montage spelen daarbij een belangrijke rol. Alle Heraklith houtwolpanelen hebben brandklasse B. De minimale vereiste volgens het Bouwbesluit. Daarnaast bieden we houtwolplaten met een A2 brandklasse en een hoge brandweerstand van 60 of zelfs 180 minuten. 

 

Lees meer

Altijd een houtwol plaat voor uw toepassing

Het kiezen van de beste houtwolcementplaat is niet eenvoudig. U heeft misschien eisen voor de geluidsabsorptie en daar komen thermische, akoestische en brandveiligheid-gerelateerde bouwvereisten nog eens bovenop. Wilt u weten welk geluidsisolatie materiaal het beste werkt voor uw project? Neem gerust contact met ons op.