20171208_JDVF_254.jpg

The Y - Sigmalocatie,
Den Haag

 

De woonplek voor studenten en starters

 

Challenge. Create. Care.

Op de plaats van het voormalige Sigmakantoor te Den Haag realiseerde Stebru het project The Y. Een wooncomplex met 303 studentenstudio’s en 153 Young professionals appartementen.


web the Y liften_JDVF_232.jpg

Challenge.

De studio’s en appartementen liggen tussen station Hollands Spoor en de Haagse toren, een locatie die bekend is als het Strijkijzer. Deze buurt, vlakbij de Haagse Hogeschool, is een echte studentenwijk. Een drukke buurt en daarom een aantrekkelijke plek voor meer winkels en horecagelegenheden in de toekomst; veel treinreizigers lopen immers vanaf het station door deze wijk naar de binnenstad. Reden om te kiezen voor de beste geluidsisolatie. 

denhaag_gallery_1of6.png

Create.

De woningen zijn verdeeld over respectievelijk 6 bouwlagen (plint), 16 bouwlagen (strip) en 24 bouwlagen (toren). Om de geluidsoverlast vanuit de parkeergarage, gemeenschappelijke ruimtes en gangen tot een minimum te beperken zijn deze voorzien van Heraklith houtwolpanelen. Door de sterke geluidsabsorptie van houtwol realiseert u hiermee ook de beste geluidsisolatie.

20171208_JDVF_240.jpg

Care.

Omdat de Heraklith houtwolplaten gemaakt worden met 100% PEFC gecertificeerd hout, vormen ze een duurzame oplossing. De houtwolplaten zijn in de fabriek op kleur gespoten zodat er bij de afbouw direct een esthetische afwerking ontstond na de montage van de houtwol.Vragen? Wij bellen je terug