Atlas Theatre by night.jpg

Atlas theater,
Emmen

 

Houtwol vormt onderdeel van de perfecte akoestische oplossing 

 

Challenge. Create. Care.

Het Atlas Theater in Emmen is het groenste theater van Nederland. Houtwol is onderdeel van de akoestisch slimme en brandveilige afbouw van het theater. Gekozen werd voor Tektalan A2 en A2 afbouwpanelen in de kleur antraciet grijs. 


_MG_7165.jpg

Challenge.

Het Atlas Theater in Emmen combineert hoogstaande architectuur met moderne technologie. Het ontwerp moest de ruimtelijkheid en openheid benadrukken en een showcase zijn voor duurzaam bouwen.
Voor de grote foyer, met zijn 20 meter hoge plafond, en ook voor andere kritische ruimtes in het gebouw werd gezocht naar goede akoestische oplossingen om galm en ongewenste geluidsoverdracht te voorkomen.
Dit was in het bijzonder van belang omdat het theater ook als entree fungeert voor de nieuwe dierentuin in Emmen.

_MG_7114.jpg

Create.

Bij het Atlas Theater is gekozen voor Heraklith Tektalan A2 combi houtwolplaten. Bij de Tektalan A2 wordt houtwol in de fabriek gecombineerd met steenwol. Zo zorgt dit combipaneel voor een hoge geluidsabsorptie. De Tektalan A2 panelen zijn toegepast op de wanden tussen de grote zaal en de foyer.
Heraklith A2 afbouwpanelen zijn in combinatie met Tektalan A2 gekozen voor de gangen naar de kleedkamers, de orkestbak en de kleine zaal gebruikt. De open structuur van Heraklith houtwolisolatie biedt uitstekende  geluidsabsorberende prestaties.
Bovendien bieden de Tektalan A2 en A2 afbouwpanelen een hoog niveau aan brandbescherming.

Atlas Jan Hanhouwer14mrt-664.jpg

Care.

Waar je met technische installaties geen invloed op hebt is de basis, de akoestiek van een gebouw. Het eindresultaat mag er zijn. Het is een prachtig pand met een fantastische akoestiek. Daar zijn de  technici bij het Atlas Theater erg blij mee.
De technische ruimte is afgewerkt met Tektalan A2 houtwolplaten. Een veilig idee voor bezoekers omdat de Tektalan houtwolplaten kunnen fungeren als hitteschild. Vragen? Wij bellen je terug