20160622_JDVF_101.jpg

Da Vinci College,
Roosendaal

 

Houtwol voor brandveilige isolatie technieklokalen

 

Challenge. Create. Care.

Het vernieuwde Da Vinci College in Roosendaal is eind 2015 opgeleverd als een modern en duurzaam schoolgebouw. In een schoolgebouw is akoestiek van het grootste belang. Leerlingen moeten geconcentreerd kunnen werken zonder geluidsoverlast uit andere lokalen. De geluidsisolatie bij Da Vinci is gegarandeerd via de Knauf Zeker prestatiegarantie. 


20160622_JDVF_108.jpg

Challenge.

Het vernieuwde Da Vinci College in Roosendaal is eind 2015 opgeleverd als een modern en duurzaam schoolgebouw. In een schoolgebouw is akoestiek van het grootste belang. Leerlingen moeten geconcentreerd kunnen werken zonder geluidsoverlast uit andere lokalen. Zeker op een VMBO-school zoals het Da Vinci College met zijn diverse praktijkruimten. Naast akoestiek was ook een hoge brandveiligheid bij de bouw van het nieuwe gedeelte een belangrijke eis.

DaVinci College_Praktijklokaal.jpg

Create.

Naast de glaswolplaten in de tussenwanden van het Da Vinci College werden ook Heraklith houtwolplaten toegepast. Dit gebeurde in de praktijklokalen van het scholengebouw. Heraklith houtwol is een hoogwaardig isolatiemateriaal waardoor zowel de isolatie als de afwerking van wanden (of plafonds)  aan hoge eisen voldoet op het gebied van akoestiek en brandwerendheid. Precies zoals in Roosendaal gewenst was.

20160622_JDVF_217.jpg

Care.

De KnaufZeker prestatiegarantie was voor het Da Vinci College van toepassing door het gebruik van meerdere producten van Knauf en Knauf Insulation. Hiermee is voor zowel het isolatiemateriaal als de scheidingswanden gegarandeerd dat deze over een langere periode presteren wat ze moeten presteren. Dat kan de prestaties van de leerlingen van het Da Vinci College alleen maar ten goedeVragen? Wij bellen je terug