Noordzuidlijn 3.jpg

Metrolijn Noord-Zuid,
Amsterdam

 

Houtwol dempt geluid op stations en perrons Noord Zuid Metrolijn

 

Challenge. Create. Care.

De Noord Zuidlijn is een project van wereldformaat. Deze metrolijn verbindt de noord- en zuidkant van Amsterdam waarbij de reistijd wordt gehalveerd. Kosten nog moeite zijn gespaard om de reizigers een aangename reiservaring te geven. Het project heeft lang geduurd maar het resultaat mag er zijn. 

Noordzuidlijn 1.jpg

Challenge.

De nieuwe Noord-Zuid metrolijn in Amsterdam halveert de reistijd tussen het Buikslotermeerplein in het Noorden van Amsterdam naar het zuidstation tot een reistijd van slechts 16 minuten.
Treinen die de metrostations in de spits zelfs elke vier minuten in- en uit gaan rijden veroorzaken een behoorlijke hoeveelheid geluid. Daarom zijn er goede geluidsisolerende maatregelen genomen om de stations stiller te maken en zo het reiscomfort voor reizigers te verhogen.

Noordzuidlijn 2.jpg

Create.

Voor het project van de Noord Zuid lijn is gekozen voor de Heraklith Tektalan A2 en Heraklith A2 Afbouwpanelen omdat deze niet alleen de vereiste prestaties bieden op het gebied van geluidsabsorptie, maar ook een A2 brandclassificatie hebben.

Noordzuidlijn 6.jpg

Care.

Bij de Noord-Zuid lijn zijn de panelen hoofdzakelijk gebruikt in plafonds van stations en onder de platforms om een extra laag voor geluidsdemping te realiseren. Dit project is mede tot stand gekomen dankzij de samenwerking van Heraklith met Verwol en Van Wijngaarden. Een langdurige relatie die profiteert van een wederzijdse kennisuitwisseling.Vragen? Wij bellen je terug