ID_6140_Axis_Parc_1.jpg

Axis Parc,
Mont-Saint-Guibert

 

Tektalan A2 houtwolplaten bieden 2 uur brandweerstand 

 

Challenge. Create. Care.

De brandweer keurde de Heraklith-oplossing goed. Deze beschermt het gebouw boven de parkeergarage met een brandweerstand van twee uur. De training ter plaatse van de leverancier maakte de installatie eenvoudig en snel.


Axis Parc 4.jpg

Challenge.

De bouwregelgeving in België vereist dat de begane grondvloeren bij kantoren met daaronder een ondergrondse parking geïsoleerd moeten worden om de bovengelegen kantoren te beschermen voor het geval dat er een brand uitbreekt. Deze isolatie moet zowel thermisch isoleren alsmede een brandweerstand bieden van tenminste 2 uur. 

Axis_Parc_5.JPG

Create.

Uit een reeks van mogelijke oplossingen kozen de aannemers voor Heraklith Tektalan A2 houtwolplaten om de brand- en thermische bescherming te bieden die nodig is om aan de nieuwste voorschriften te voldoen.

Aangezien de Tektalan houtwolplaten zijn gecertificeerd als Euroklasse Klasse A2, werd de oplossing gemakkelijk goedgekeurd door de brandweer van de betreffende gemeente.

ID_6141_Axis_Parc_2JPG.jpg

Care.

De montage werd uitgevoerd door onderaannemers die geen eerdere ervaring hadden met Heraklith platen.

Om een ​​juiste installatie te garanderen, heeft Knauf Insulation twee adviseurs geleverd die de installateurs hebben laten zien hoe ze de platen aan het plafond van de parkeergarage kunnen bevestigen met de bijbehorende bevestigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor een snelle en eenvoudige installatie.

De aannemer was onder de indruk van zowel de prestaties van de platen als de behulpzaamheid van de adviseurs van Knauf Insulation - en neemt Heraklith zeker in overweging voor toekomstige projecten.
Vragen? Wij bellen je terug