acoustic_ceiling_gyor-city-swimming_pool_hungary_1.png

Sportzwembad,
Györ, Hongarije

 

De geluidsabsorptie van houtwol zorgt voor een aangename akoestiek 

 

Challenge. Create. Care.

Het geluidsniveaus in zwembaden kan bijna ondraaglijk worden als er geen goede akoestische maatregelen getroffen worden. Het geluid wordt versterkt terwijl het op tegels, beton en glas rond de zwemhal weerkaatst.


acoustic_ceiling_gyor-city-swimming_pool_hungary_4.png

Challenge.

De architect zocht een duurzaam materiaal dat bestand is tegen natte omstandigheden en tegelijkertijd een goede geluidsabsorptie en aangename esthetiek biedt. Het overdekte binnenzwembad van Györ (Györ Városi Fedett Sportuszoda) is een complex dat veel bezoekers trekt die ook de gymnastiekzaal, concertzalen, theaters en studio's bezoeken. Zonder goede geluidsabsorptie zouden de geluidsniveaus onaanvaardbaar zijn.

Gyor IMG_0255_L.jpg

Create.

Er is gekozen voor houtwolplaten die in de fabriek in een natuurtint zijn gespoten. Deze houtwolplaten zijn bestand tegen de extreme omstandigheden van een binnenbadomgeving. De houtmaterialen zijn veilig en behouden hun sterkte en vorm volledig terwijl ze vocht absorberen en afgeven.

acoustic_ceiling_gyor-city-swimming_pool_hungary_2.png

Care.

De houtwolplaten geven het zwembad wat meer kleur en zijn een esthetische afwerking van het zwembad. Sommige houtwolplaten zijn aan het oppervlak behandeld met kersenkleurig glazuur en zijn gecombineerd met geel geverfde houtwolplaten dien in een afgehangen plafond als baffels werden gemonteerd. Vragen? Wij bellen je terug