88Terrace Dubai_5.jpeg

TR88HOUSE, Dubai

 

Geluidsbarrière van houtwol, ter plekke geschilderd

 

Challenge. Create. Care.

Met een vierde plek, als het gaat om de ranglijst van meest bezochte plekken ter wereld, is Dubai een populaire bestemming geworden voor touristen, zakenreizigers en als expat hub ontstaan er geweldige mogelijkheden voor de hospitality en entertainment industrie.

 

Opdrachtgever: 88ALPHA | Hospitality & Entertainment Management

Akoestiek Consultant: Matthew Carter, Acoustics Middle East


4.png

Challenge.

88ALPHA Hospitality en Entertainment Management biedt unieke concepten. Eén daarvan is TR88HOUSE

De bar wordt omschreven als een Wereld vol Wonderen, stap binnen in TR88HOUSE en ontdek ruim 6.000 m2 fun en food midden in Dubai.

Met deze locatie midden in Dubai gelegen tussen allerlei wooncomplexen, was het een uitdaging om een externe geluidsbarriere te maken die geluid voldoende absorbeert en die ook bestand is tegen het extreme klimaat in Dubai.  

2.png

Create.

Heraklith werd als geluidsaborberende oplossing voorgesteld voor Tr88House door een van de akoestieke consultants van Acoustics Middle East, Matthew Carter. "Ze zochten naar een materiaal dat esthetisch aantrekkelijk was, duurzaam en ter plekke te beschilderen."

Heraklith houtwolplaten zijn gebruikt om een externe geluidsbarriere te realiseren die het omringende woongebied beschermt tegen geluid van de bar. 

Alpha88 verzorgde zelf de installatie en het schilderwerk op locatie. Het eindresultaat van deze outdoor bar is ronduit fantastisch!  

3.png

Care.

Heraklith biedt met haar houtwolcementplaten een  aantrekkelijke akoestische oplossing. Houtwolplaten kunnen in de fabriek in elke kleur naar wens gespoten worden. Bij dit project werden de houtwolplaten op locatie beschilderd. De platen zijn duurzaam en kunnen tegen weersinvloeden.  Het hout is afkomstig uit PEFC gecertificeerde bossen in de nabije omgeving van de fabrieken zodat we onze CO2 footprint zo laag mogelijk houden.Vragen? Wij bellen je terug