Afas experience center in aanbouw - april 2020 - theater.jpg

AFAS Software, Leusden

 

Uniek theater met perfecte akoestiek

 

Challenge. Create. Care.

AFAS Software is een Nederlands IT bedrijf dat een nieuw multifunctioneel complex liet realiseren op de plek van het voormalige gebouw van de Bank Giro Centrale. Het is een imposant gebouw geworden waar je naast de kantoren met flexibele werkplekken ook een sportzaal, opnamestudio’s, een imposant atrium en restaurant en zelfs een theater met een capaciteit van ruim achthonderd bezoekers vindt.

 

Knauf en Knauf Insulation mochten op verschillende plekken in het nieuwe hoofdkantoor van AFAS een bijdrage leveren aan de hoogwaardige afwerking en akoestieke en geluidsisolerende oplossingen van de kantoren en het theater.

 

Opdrachtgever : AFAS Software

Architect: Steef van der Veldt, Just Architects
Aannemer: Dura Vermeer
Afbouwbedrijf: Muller Afbouwgroep


in-de-media-20200726-leusden_5Fnieuwbouw_5Fafas-024.jpg

Challenge.

AFAS Software zette bij het ontwerp van dit nieuwe kantoor het welzijn van de medewerkers voorop. Vanuit die visie ontstond een duurzaam gebouw waarin je ontspannen en prettig kunt werken. De architect wilde iets neerzetten dat bezoekers zou verrassen. Dat ze denken: wow, wat gebeurt hier allemaal? Dit effect heeft het nieuwe AFAS kantoor zeker. Niet alleen het gebouw, dat er van bovenaf uit ziet als een bloem, ook het interieur is gemaakt op basis van een spectaculair ontwerp. Een gebouw als dit draagt zeker bij aan de interne trots.

AFAS grijze houtwol Heraklith theater.jpg

Create.

Knauf gaf advies voor de verschillende wand- en akoestische plafond systemen die elk aan specifieke eisen tegemoet komen. Producten van Knauf en Knauf Insulation vind je in de meeste wand- en plafondsystemen terug (zoals Diamond Board, Cleaneo UFF 8/15/20Rplus met zwart vlies, Acoustifit glaswol en standaard A-plaat). Zo dragen wij bij aan de brandwerendheid, geluidsisolatie en – absorptie, hardheid en stootvastheid.

In de glazen koepel dat ruimte biedt aan een theater met een capaciteit van 800 bezoekers en koninklijke loges vind je naast de geperforeerde Knauf Cleaneo platen ook veel Heraklith houtwol. De technische ruimtes en wanden rond het podium zijn afgewerkt met Heraklith A2 Afbouwpanelen in de kleur grijs.

AFAS Theater Heraklith houtwol-Care.jpg

Care.

Al vanaf de start van het project schakelde Knauf met de bouwpartners Dura Vermeer en Muller Afbouwgroep om aan de vereisten te voldoen. Vanuit deze betrokkenheid volgt het beste advies, wat we vervolgens uitwerken in een gedetailleerd projectboek. Voor de nieuwbouw van AFAS Software is ook een proefopstelling gemaakt. Hierin kon de klant de opgebouwde wand in de ­­­praktijk al zien en testen. Knauf biedt bouwplaatsbegeleiding en verricht inspecties tijdens het werk. We doen er alles aan om een foutloos project te realiseren. Zo kunnen de bezoekers genieten van een heerlijke voorstelling. Vragen? Wij bellen je terug