20210305_JDVF_265.jpg

Duurzaam wooncomplex


Bij de Watertoren,
's-Gravendeel

 

 

 

Challenge. Create. Care.

Het authentieke dorp ‘s-Gravendeel werd al in 1593 gesticht en is populair bij mensen die houden van rust en ruimte. Het dorp ligt prachtig aan de rivier de Dordtse Kil en heeft de gemakken van een grote stad dichtbij. Aan de rand van het dorp werd een nieuwe wijk “Bij de Watertoren” gebouwd.

 

Architect: Molenaar & Co Architecten

Aannemer: Weboma

Afbouwer: Dringers MBA Afbouw


rsz_20210305_jdvf_268.jpg

Challenge.

Deze nieuwe wijk bestaat uit een grote variatie aan woningen: herenwoningen, twee- en drie-onder-een-kap woningen, rijwoningen en ook 19 appartementen. De woningen zijn volledig gasloos en worden allemaal voorzien van één of meer zonnepanelen. In de hele wijk staan comfort een duurzaamheid centraal.  

20210305_JDVF_226 - Copy.jpg

Create.

Het appartementengebouw is voorzien van een inpandige parkeergarage. Om te zorgen voor een goede akoestiek in deze ruimte is er gekozen voor een afwerking met Heraklith houtwolcementplaten. De open houtvezelstructuur absorbeert het geluid bijzonder goed. Er is in dit project gekozen voor de houtwolcombiplaten Heratekta met grijs EPS. Met deze isolatie worden de bovengelegen appartementen voorzien van de vereiste thermische isolatie voor een verhoogd leefcomfort. .

20210305_JDVF_254.jpg

Care.

De Heratekta houtwolcementplaten hebben de natuurlijke tint van hout en passen uitstekend bij de duurzame karakter van dit woonproject. Heraklith houtwolplaten passen goed in projecten met een duurzaamheidscertificaat zoals BREEAM, WELL en LEED. 

Architect:  Molenaar & Co
Aannemer:  WEBOMA
Constructeur: JECON


Vragen? Wij bellen je terug