Dunecrest Dubai 1.jpg

Dunecrest School,
Dubai

 

De gepaste selectie van plafondpanelen voor NRC-eis

 

Challenge. Create. Care.

Dunecrest American School is een innovatieve privéschool in Dubai, opgericht in 2018, die zich richt op het ontwikkelen van kritisch denken, creativiteit en leiderschap bij studenten van kleuterschool tot middelbare school. De school biedt moderne faciliteiten en integratie van moderne technologieën om studenten voor te bereiden op succes in een snel veranderende wereld.


Dunecrest Dubai 2.jpg

Challenge.

De onderaannemer koos aanvankelijk voor een ander product, maar deze voldeed niet aan de NRC-vereiste. De Tektalan A2 SmartTec houtwolpanelen van 50 mm, die tot 0,9 NRC voldoen wel aan deze strenge eisen. Naast de goede geluidsisolatie biedt het product nog andere voordelen zoals: een 2-punts bevestiging, brandklasse A2-s1,d0 en een rd waarde van max. 6,40 bij 225 mm. 

Dunecrest Dubai.jpg

Create.

Star Platinum Technical Services LLC uit Dubai was de aannemer voor het Dunecrest American School Dubai project. In het totaal ging er  990 m2 Tektalan A2 SmartTec panelen van 50 mm in het project met DDS 75 schroefbevestiging. Het installeren van luidsprekers of verlichtingsarmaturen was gemakkelijker dankzij de veiligheid van de panelen bij aanraking en de leidingen en buizen konden achter de panelen verborgen worden. Met de mogelijkheid om elke RAL-kleur toe te passen, bieden de panelen ook de aannemer meer vrijheid.

Dunecrest Dubai 4.jpg

Care.

De Tektalan A2 SmartTec houtwolpanelen zorgen met hun thermisch capaciteit en brandbestendigheid extra veiligheid voor studenten en schoolpersoneel.


Vragen? Wij bellen je terug