Dubai Expo - German Paviljoen.jpg

Duits Paviljoen,
Dubai

 

Perfecte akoestieke in Duits paviljoen op Expo 2020, Dubai

 

Challenge. Create. Care.

De Wereldtentoonstelling is een van de oudste en grootste evenementen ter wereld. Om de vijf jaar is een stad aan de beurt om als gastheer op te treden voor dit evenement,dat telkens zes maanden duurt en waarbij elk land ter wereld wordt uitgenodigd om deel te nemen en een showcase te maken van het beste dat het te bieden heeft.


Dubai Expo - German Paviljoen 4.jpg

Challenge.

Het doel is om mensen en naties over de hele wereld te laten leren door de uitwisseling van ideeën en tegelijkertijd innovatie te demonstreren en de weg vrij te maken voor vooruitgang op gebieden als technologie en architectuur. De Expo 2020 werd georganiseerd door Dubai met als kernthema "Connecting Minds, Creating the Future" en vond plaats van 1 oktober 2021 - 31 maart 2022. Door de covid-pandemie werd het evenement een jaar uitgesteld.

 

Het Duitse paviljoen op de Expo 2020, Dubai werd ontworpen door LAVA. De architecten beschreven het ontwerp als een ensemble van hangende kubussen, een woud van stalen palen, overdekt door een zwevend dak. En achter deze visueel inspirerende ontwerpen zit van alles. Van het intelligente gebruik van lokale klimatologische omstandigheden tot hergebruik van materialen en verbinding. Alles vanuit een duurzame gedachte.

Dubai Expo - German Paviljoen 5.jpg

Create.

Heraklith heeft 800 m2 Tektalan A2 SmartTec houtwolplaten geleverd om aan de eis van een uitstekende akoestiek te voldoen en tegelijkertijd een brandveilige constructie te creëren. Onze Tektalan A2 houtwolcement platen hebben standaard een Euro brandclassificatie van A2-s1,d0. Deze combinatie van houtwol met een stevige steenwolplaat is getest volgens de EN 13501-1 norm voor verschillende toepassingen:

 

  • Rechtstreekse montage tegen beton
  • Geïnstalleerd tegen een stalen systeem
  • Geïnstalleerd tegen een houten/metalen regelwerk met luchtspouw.

 

De Euro brandclassificatie voor Tektalan platen A2-s1,d0 is geattesteerd voor al deze toepassingen.

Dubai Expo - German Paviljoen 2.jpg

Care.

In het Duitse paviljoen werden onze platen rechtstreeks op beton gemonteerd. Bij rechtstreekse montage op beton fungeren Tektalan A2 platen als hitteschild en beschermen ze de integriteit van een constructie. Bij een rechtstreekse montage op beton bieden onze Tektalan A2 SmartTec houtwolcementplaten een brandwerendheid tot 180 minuten (REI 180). De constructie garandeert te allen tijde een veilig bezoek.

 

De Expo in Dubai liep tot 31 maart 2022. Om meer te lezen over het Duitse paviljoenVragen? Wij bellen je terug