Vertical banner.jpg

Vertical,
Amsterdam

 

Design en duurzaamheid gaan hand in hand bij de realisatie van Vertical

 

Challenge. Create. Care.

In het gebied Amsterdam Sloterdijk bouwt Heijmans momenteel het project Vertical. Vertical  bestaat uit 3 wooncomplexen en werd ontworpen door vijf Nederlandse architectenbureaus. Het project kenmerkt zich door design en duurzaamheid.
 

Fotografie: Jan de Vries


Vertical Challenge.jpg

Challenge.

De Gemeente Amsterdam vormt het gebied rond station Sloterdijk momenteel om tot een gemeng woon-werkgebied. Vertical wordt hierbij een nieuwe blikvanger waar stad en groen harmonieus in elkaar overgaan. Vertical is Dutch Design bij uitstek. Het ontwerp komt van de hand van vijf Nederlandse architecten. Design en duurzaamheid staan bij Vertical voorop. Zo maakt het gebouw gebruik van zonne-energie en slaat warmte en koude op in de grond. Ook het regenwater en warm water worden optimaal (her)gebruikt. De groene gevels en daktuinen zorgen ervoor dat het gebouw minder snel opwarmt. Hier woon je straks in één van de duurzaamste woongebouwen in Nederland. De Heraklith Herafoam houtwolcementplaten dragen bij aan een verhoogd thermisch comfort. 

Vertical Heraklith montage balkons.jpg

Create.

Om de plafonds van de stallingsgarage te voorzien van een uitstekende thermische isolatie en een duurzame afwerking koos de aannemer voor Heraklith houtwolcementplaten. Raab Karcher leverde Heijmans hier de Herafoam combipanelen. Deze houtwolcementplaten scoren goed als het gaat om duurzaamheid.
 

Omdat de montage van de houtwolplaten op grote hoogte zou gebeuren, hebben we een specifiek advies gemaakt voor de bevestiging. Zo weet de aannemer zeker dat de panelen ook bestand zijn tegen de hogere windbelasting op hoogte. 

Onderzijde balkons Vertical.jpg

Care.

Heraklith houtwol is gemaakt uit 100% PEFC gecertificeerd hout dat komt van Europese bossen in de nabije omgeving van de fabriek. Het Herafoam combipaneel biedt uitstekende thermische prestaties tot een RD van 7,10 m2.k/W. Ook aan de afwerking wordt bij dit project gedacht. De houtwol is gespoten in een zijde grijze kleur (RAL 7044) zodat het uitstekend past in het totaalontwerp. Voor de bevestiging is gekozen voor de DDS Plus betonschroef. Deze schroef heeft een extra klein schroefkopje met vezelstructuur waardoor de schroeven haast wegvallen in de panelen. Zo gaan design en duurzaamheid hand in hand. Vragen? Wij bellen je terug