20210305_JDVF_167.jpg

Londonstraat,
Leidsche Rijn Utrecht

Challenge. Create. Care.

Middenin het bruisende winkelcentrum van Leidsche Rijn, ook wel het tweede centrum van Utrecht genoemd, ligt sinds 2020 een nieuw, modern appartementencomplex. De appartementen zijn voorzien van een mooi balkon of loggia, eigen berging en parkeervoorzieningen in de onderbouw van het complex. 


Opdrachtgever: Mitros Utrecht
Architect: Op ten Noort Blijdenstein, Utrecht

Aannemer: Bouwbedrijf Pennings

Afbouwer: GDS Bouwsystemen


20210305_JDVF_176.jpg

Challenge.

Voor dit appartementengebouw aan de Londonstraat, in de wijk Leidsche Rijn en hartje Utrecht, werden oplossingen gezocht voor de thermische isolatie van de onderzijde van de vloeren boven de parkeerplekken, de onderdoorgang en de loggia’s. In combinatie met de vereiste thermische isolatie werd ook een fraaie eindafwerking gezocht. 

20210305_JDVF_194-HDR.jpg

Create.

De oplossing werd gevonden in Heraklith houtwolplaten. De houtwolcombiplaten Heratekta zijn gebruikt voor de afwerking van de onderdoorgang en de loggia’s aan straatzijde. De Heraklith Tektalan A2 combiplaten met steenwol zijn gekozen voor de afwerking van de betonnen vloeren boven de parkeerplekken. De Tektalan A2 houtwol combi platen zijn met een brandweerstand tot 180 minuten een brandveilige oplossing. De houtwolcementplaten werden geleverd in verschillende kleuren passend bij het ontwerp van dit gebouw.

20210305_JDVF_214.jpg

Care.

Specifiek voor projecten in drukke binnensteden of op locaties met weinig opslag is het mogelijk een leverschema af te spreken. We bezorgen dan in samenspraak met de afbouwer de benodigde hoeveelheid houtwolcementplaten. Ook ondersteuning of verwerkingsadvies is bij de opstart mogelijk.


Vragen? Wij bellen je terug