rez_20210310_JDVF_204.jpg

Renovatie flats Louis Armstrong en Elvis Presley,
Zwolle

 

Extra thermische isolatie verdiepingsvloer met Heraklith Heratekta houtwol combi met EPS

Challenge. Create. Care.

De  Elvis Presley en Louis Armstrong flats van SWZ in Zwolle worden volledig gerenoveerd. De bestaande woningen krijgen onder meer nieuwe gevels, de ventilatie wordt verbeterd en ook de verwarming en het warmwater worden vernieuwd. Daarnaast worden tijdens de renovatie de garageboxen op de begane grond aangepast tot bergingen. Op de plek van de huidige bergingen op de eerste verdiepingsvloer komen vervolgens woningen. Slukom Afbouw uit Zwolle voert in opdracht van Mateboer Bouw de diverse renovatiewerkzaamheden uit voor SWZ.


rez_20210310_JDVF_207.jpg

Challenge.

Omdat er op de eerste verdiepingsvloer woningen komen, is er aanvullende vloerisolatie nodig. De koude uit de ondergelegen garage met bergingen mag namelijk niet optrekken naar de bovengelegen woningen. Om het comfort van deze woningen te verhogen wordt de vloer van de eerste verdieping aan de onderzijde daarom voorzien van na-isolatie. Slukom Afbouw bracht in opdracht van Mateboer Bouw deze isolatie aan.

rez_20210310_JDVF_202.jpg

Create.

De toe te passen houtwolplaten moeten voldoen aan een Rd van 3,5 m2.K/W. Om dit te realiseren is gekozen voor de Heratekta houtwolcombi platen met grijs EPS van Heraklith in een dikte van 125 mm. Omdat de isolatie van deze houtwolplaat is voorzien van een innovatieve tand- en groefverbinding, kun je de houtwolplaat monteren met slechts 2 bevestigers. De  koudebrugwerking van schroeven wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

rez_20210310_JDVF_204.jpg

Care.

Slukom kreeg bij de opstart van de werkzaamheden ondersteuning en advies vanuit de fabrikant over de montage tegen deze specifieke betonconstructie. Het eindresultaat mag er wezen. De bewoners van de etage hierboven zitten er straks comfortabel bij in hun nieuwe woningen aan de Palestrinalaan in Zwolle.Vragen? Wij bellen je terug