Riyadh-Metro.jpg

Reis luxueus in Riyadh

 

Metrosysteem helpt luchtvervuiling te verminderen

 

Challenge. Create. Care.

Riyadh, de hoofdstad van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, telt reeds meer dan 7 miljoen inwoners en verwacht wordt dat dit aantal in de komende jaren snel zal toenemen. De hoofdstad heeft bijna een kwart van de totale bevolking van het land. De Saoedi-Arabische regering heeft een enorm bouwproject opgezet en de werkzaamheden voor de aanleg van een zeslijnig metrosysteem voor Riyad zijn begonnen.

Metro Riyadh.png

Challenge.

Het metrosysteem heeft een totale lengte van 176 kilometer over de hele stad met 85 metrostations. De metrostations van Riyadh hebben een kenmerkend en luxueus architectonisch ontwerp voor zowel de buitenkant als de binnenkant. De bouw van het project heeft ongeveer 22,5 miljard dollar gekost. Halverwege 2021 is het metrosysteem operationeel geworden. Comfort en veiligheid zijn prioriteit nummer EEN.

 

 

denhaag5.png

Create.

De metro moet de spil worden van het openbaarvervoersysteem van de stad. Het project zal bijdragen tot een vermindering van het aantal autoritten met bijna 250 duizend per dag, wat overeenkomt met 400 duizend liter brandstof per dag, waardoor de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen in de stad wordt verminderd. Verwacht wordt dat de capaciteit van het project zal oplopen tot 3,6 miljoen passagiers per dag. 

denhaag6.png

Care.

Het metrosysteem zal worden uitgerust met veel liften, airconditioning en roltrappen om het reiscomfort te verhogen. Er zullen veel technische ruimten komen voor de energieopwekking enzovoort. Om ervoor te zorgen dat deze technische ruimten stil en veilig zijn, zijn de houtwolpanelen van Heraklith de oplossing bij uitstek.

Tektalan A2 SmartTec houtwolpanelen met steenwol zijn geïnstalleerd in de technische installatieruimten van de eerste zes metrostations.