27.JPG

Ta-kumi Restaurant Marbella

 

In perfecte harmonie met Japanse topkeuken

 

Challenge. Create. Care.

Japans interieurontwerp boogt op een eeuwenlange traditie. De harmonie in een Japans restaurant moet de eetervaring versterken. De interieurs worden typisch gekenmerkt door een overzichtelijke, rustige en zachte omgeving.


10-min.JPG

Challenge.

De uitdaging voor topchefs Toshio Tsutsui en Álvaro Arbeloa was om een manier te vinden om deze sfeer te creëren in hun restaurant Ta-Kumi in het hart van het mondaine Marbella met zijn drukke nachtclubs en de meest luxueuze boetieks ter wereld.

 

De letterlijke vertaling van Ta-Kumi is “vakman” of “meester” en daarom moest het interieurontwerp dezelfde echtheid en uitmuntendheid uitstralen als de fusionkeuken die zij aanbieden. De bouwmaterialen en inrichting moesten authentiek lijken, maar speelden ook een belangrijke rol in de uitstekende akoestiek die zorgt voor een gezellige eetsfeer.

18-min.JPG

Create.

De oplossing werd gevonden in plafondplaten van Heraklith® houtwol. Deze panelen zijn sterk geluids- en warmte-isolerend, brandwerend en zijn tegelijkerthijd een hoogwaardige en aantrekkelijke afwerking. De open oppervlaktestructuur van de Heraklith® houtwolplaat biedt uitstekende akoestische eigenschappen. De panelen zijn bovendien een erg milieuvriendelijke oplossing, omdat ze van natuurlijke en duurzame materialen zijn gemaakt.

 

Ze vormen de perfecte aanvulling voor de ultramoderne sfeerverlichting, één van de designkenmerken van Ta-Kumi, en werden geschilderd geleverd zodat ze snel konden worden gemonteerd. De houtwolisolatie van Heraklith® is een uitstekende totaaloplossing voor de isolatie van plafonds in restaurants en werd gekozen door het team achter het project, designstudio Paco Lago. Ze beschrijven zichzelf als een groep die graag de allernieuwste technieken en materialen inzet die inspelen op menselijke emoties. “We gaan op zoek naar functionaliteit, bruikbaarheid en efficiëntie om een onvergetelijke ervaring te creëren. We trachten problemen op te lossen, meerwaarde te bieden en betrokken te zijn bij onze cliënten.”

24-min.JPG

Care.

In het geval van Ta-Kumi maakten ze handig gebruik van vormen, natuurlijke kleuren en ecologische materialen om met succes een restaurant te creëren dat al snel her en der opzien baart en veelbesproken is door zowel de inwoners als bezoekers van Marbella.

 

Als u het geluk heeft om Ta-Kumi te mogen bezoeken en met uw eigen ogen te zien hoe de plafondpanelen van Heraklith handig in het verbluffende interieurontwerp zijn geïntegreerd, kunt u de aanbeveling uit de Michelingids van 2020 misschien volgen: “Eén van de specialiteiten die het proberen waard is, is de Californische tempurarol gevuld met garnalen en groene asperges”, aldus de gerespecteerde gids. Heraklith® biedt een groot assortiment isolatieproducten om stille en rustige ruimtes te creëren thuis, op het werk en ter ontspanning.

 
Vragen? Wij bellen je terug