Carre Bloemendaal1.jpg

Carré,
Bloemendaal

 

Transformatie rijksmonument

Challenge. Create. Care.

Vlakbij de duinen in Bloemendaal staat een bijzonder rijksmonument. Dit voormalige ziekenhuis Meerenberg stond twintig jaar leeg. Het gebouw is nu, als onderdeel van het project Park Brederode, getransformeerd naar 29 stadvilla’s, 5 appartementen en een kapel. In combinatie met nieuwbouw zijn hier nu 44 riante woningen gerealiseerd.


01_Carré_van_Bloemendaal_©Ossip-1-scaled.jpg

Challenge.

Het Rijksmonument dat al een poosje leeg stond is ontwikkeld door Heijlijgers Bouw. Bureau Heiko Hulsker Architecten maakte het ontwerp om in dit voormalige ziekenhuis riante woonvilla's, appartementen en penthouses te realiseren in een prachtige parkomgeving.
Van het oude ziekenhuis zijn de authentieke voorgevels behouden, net als de kenmerkende gangen en de schoorstenen op het terrein. Voor de afwerking van het gebouw zijn duurzame materialen gebruikt.

Carre Bloemendaal2.jpg

Create.

Het in een vierkant gebouwde complex kent een aantal klassieke onderdoorgangen voor fietsers en voetgangers. Om de geluiden in deze onderdoorgangen te dempen (geluidsabsorptie) en tegelijk het thermisch comfort van de bovengelegen woning te verzekeren, zijn in deze onderdoorgang Heraklith houtwolplaten gemonteerd. Door de houtwolplaten in de kleur zwart te schilderen en te voorzien van sfeervolle verlichting is de onderdoorgang een prachtige passage geworden.

Carre Bloemendaal 2.jpg

Care.

We produceren onze houtwolplaten bij Heraklith uit 100% PEFC gecertificeerd hout. Zo sluiten aannemers en ontwikkelaars aan bij de MVO-uitgangspunten. Omdat de houtwolpanelen onder meer ongevoelig voor vocht- en schimmelvorming zijn, vormgen ze een duurzame afwerking. Door de houtwolplaat te combineren met een aanvullende isolatie zoals grijs EPS, PIR of steenwol verhogen we de thermische prestaties en verhogen we de Rc van een constructie ter plaatse.


Vragen? Wij bellen je terug