Vrachtgebouw, Schiphol-High-res.jpg00003.jpg

Vrachtgebouw Schiphol,
Amsterdam

 

Innovatie en duurzaamheid in één gebouw

 

Challenge. Create. Care.

Vrachtgebouw Schiphol is een innovatief gebouw voor luchtvrachtafhandeling. Door de specifieke ontwerpkeuzes is het gebouw duurzame. Schiphol Commercial Real Estate heeft een zeer hoge duurzaamheidsambities voor het gebouw. BREEAM Excellent is de ambitie, energieneutraal en met aandacht voor de reductie van CO2.


Vrachtgebouw, Schiphol-High-res.jpg00007.jpg

Challenge.

De aannemer De Vries en Verburg Bouw heeft gekozen voor Heraklith Tektalan A2 SmartTec met 1.0mm vezel. De houtwolpanelen hebben een goede brandklasse van A2. Hierdoor kan het functioneren als hitteschild. Naast brandveiligheid zorgt het ook voor goede geluidsisolatie, wat perfect is in een gehorig vrachtgebouw.

Vrachtgebouw, Schiphol-High-res.jpg00004.jpg

Create.

Er is in totaal gebruik gemaakt van 6000 m2 Tektalan A2 SmartTec panelen van 125 mm in het project. Door de mogelijkheid om elke RAL-kleur toe te passen, kan de aannemer zijn eigen draai eraan geven, hier is gekozen voor de ralkleur 7035.

Vrachtgebouw, Schiphol-High-res.jpg00009.jpg

Care.

Voor het project van het vrachtgebouw Schiphol was duurzaamheid een belangrijke pijler. Heraklith houtwolpanelen worden gemaakt uit duurzaam geproduceerd hout met keurmerk PEFC. Hierdoor past het gebruik van Heraklith houtwolpanelen perfect bij de duurzaamheidsambities van het gebouw.   Vragen? Wij bellen je terug