Grijs_900x600.png

1 tint grijs, 25% groener

Sokkel_Grijs.png

Ons grijze EPS helpt u om thermische prestaties tot 25% te verbeteren

Grijze EPS wat is dat?

Grijze EPS is een variant op witte EPS, in de volksmond ook wel piepschuim genoemd. EPS is een afkorting van "Expanded PolyStyrene" en bestaat voor 98% uit stilstaande lucht.

EPS neemt nauwelijks vocht op en is bestand tegen de meeste zouten, zuren en vetten. Het is milieuverantwoord toe te passen, wordt energiezuinig geproduceerd en is volledig recyclebaar.

Het EPS wordt grijs omdat er tijdens de productie grafiet wordt toegevoegd.  Daarmee wordt het aandeel van de straling tijdens warmteoverdracht nagenoegd uitgeschakeld. Dat is dus waarom grijze EPS op thermisch gebied beter presteert dan witte EPS.

 

SE - zelfdovend

Heratekta panelen worden geproduceerd met SE kwaliteit grijze EPS. De toevoeging SE staat voor "Self Extuinguising", ofwel zelfdovend. De SE-kwaliteit wordt bereikt door een brandvertrager. het materiaal dooft wanneer de hittebron wordt weggenomen.

 

Ondanks de positieve eigenschappen van SE kwaliteit EPS raden we aan om bij brandwerende toepassingen te kiezen voor houtwol met A2 brandklasse. De Tektalan A2 SmartTec houtwol cementplaat met steenwol is zeer specifiek ontwikkeld voor brandwerende toepassingen.

 

last.png
Afbeelding zoom kleiner.jpg

Houtwol als thermische isolatie

Houtwol biedt van nature al een goede thermische isolatie. De combinatie van houtwol met grijze EPS zorgt ervoor dat u met een relatief dunner paneel kunt isoleren. Grijze EPS (lambda 0,031) heeft namelijk een hogere isolatiewaarde dan witte EPS. Grijs EPS presteert gemiddeld zo'n 25% beter!

De houtwol combiplaat Heratekta leent zich daarom goed voor renovatieprojecten. Met een relatief dunnere houtwolplaat kunt u een hogere thermische prestatie behalen.

Bouwbesluit 2012: minimale eisen

Bij het (gedeeltelijk) verbouwen van een bouwwerk geldt voor de thermische isolatie het zogenoemde rechtens verkregen niveau. Als dit niveau lager is dan 1,3 m2.K/W moet minimaal deze warmteweerstand worden aangehouden. Fors lager dus dan de eisen bij nieuwbouw. Om het energielabel van een bestaand gebouw te verhogen, is meer nodig. Bij renovatie- en transformatieprojecten is het dan ook verstandig om verder te kijken dan dit rechtens verkregen niveau. Structurele verduurzaming bereiken we alleen door te investeren in hoge thermische prestaties.

 

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie die u niet direct op de site terug vindt? Laat het ons weten en wij helpen u graag persoonlijk verder.