Heraklith header Awareness C2 NL.png

HOE JE BRANDVEILIGHEID IN ELK PROJECT BRENGT


De nummer één prioriteit bij elk gebouw is de gezondheid en veiligheid van de mensen die het gebouw gebruiken.

 

En dat betekent brandveiligheid.

  

Recente grote rampen zijn voorpaginanieuws, zoals de brand van de Grenfell Tower in Londen en de vlammenzee in een eersteklashotel in Dubai. Door deze krantenkoppen staat de brandveiligheid van gebouwen nu bovenaan de agenda van ieder bouwproject en centraal in de nationale wetgeving.


De specialisten van Heraklith werken graag met klanten samen om ervoor te zorgen dat de verwerking van onze oplossingen bijdraagt aan een verbeterde brandweerstand en veiligheid van ieder bouwwerk.
 

Lees in het eBook hoe je gebouwen veiliger maakt met gecertificeerde materialen

Tijd om levens te redden

Onze houtwolcombiplaat Tektalan A2 SmartTec die houtwol met steenwol combineert, is bijvoorbeeld als A2 geclassificeerd. Dit betekent dat ze onbrandbaar is. Bovendien kunnen betonconstructies bekleed met de Tektalan A2 SmartTec 180 minuten brandwerend zijn. Hierdoor kunnen mensen uit een brandend gebouw ontsnappen, kan de brandweer de brand bestrijden en heeft het gebouw meer weerstand, nadat de vlammenzee is geblust.

 

Naast de uitzonderlijke brandwerendheid smelt Tektalan A2 SmartTec niet bij brand, wat betekent dat er geen gevaarlijke brandende druppels zijn en er amper rook ontstaat tijdens een brand: een belangrijke factor, omdat de meeste dodelijke ongevallen bij een brand het gevolg zijn van het inademen van rook.

 

Door deze eigenschappen en de goede akoestische en thermische prestatie zijn de houtwolproducten van Heraklith, zoals de Tektalan A2, erg populair bij openbare gebouwen, zoals scholen, restaurants, ziekenhuizen, kantoren, hotels en detailhandel tot grote openbare bouwprojecten, zoals voetbalstadia, vrijetijdscentra en theaters.

 

Bescherm gebouwen tegen risico's van beneden

Door de enorme doeltreffendheid op het vlak van brandveiligheid worden de houtwoloplossingen van Heraklith vandaag de dag ook ingezet in honderden grote ondergrondse projecten, zoals parkeergarages, tunnels en metrolijnen. Openbare plaatsen die door miljoenen mensen worden bezocht.

 

We hebben bijvoorbeeld Tektalan A2 geplaatst in het nieuwe 176 km lange metrosysteem Riyadh in Saudi-Arabië met een prijskaartje van US$ 22,5 miljard dat dagelijks 3,6 miljoen passagiers vervoert. Tektalan A2 is ook ingezet in de drukke Noord/Zuidlijn van de Amsterdamse metro.

 

De regelgeving vindt het ook belangrijk om publieke ruimtes als deze zo veilig mogelijk te maken om de verspreiding van vuur naar andere gebouwen te voorkomen en de structurele integriteit van de bouwwerken te waarborgen.

 

De intense hitte van een vuurzee veroorzaakt niet alleen enorme schade onder de grond, maar kan ook de fundering van andere gebouwen en de veiligheid van de aanwezige mensen aantasten.

Het Bouwbesluit stelt bijvoorbeeld minimale eisen aan de brandwerendheid in minuten. Hoeveel brandweerstand vereist is varieert van de gebruiksfunctie en de hoogte van de hoogste vloer en loopt van 0 in stapjes van 30 minuten tot 120 minuten. Oplossingen zoals Tektalan leveren de resultaten die de wetgeving eist. Hiermee kun je namelijk een brandweerstand tot 180 minuten realiseren bij montage direct tegen normaal beton.

rsz_the_y_man_bij_zijn_auto_in_parkeergarage.jpg

Uitzonderlijke thermische en akoestische prestaties

Veiligheid mag dan prioriteit bij Heraklith zijn, houtwolplaten worden toegepast omdat ze ook hoge prestaties bieden op andere vlakken. Andere  aspecten die opdrachtgevers waarderen, zijn bijvoorbeeld de hoge akoestische en thermische prestaties die je met houtwol kunt realiseren. 

Bovendien zijn houtwolplaten bijzonder duurzaam. We maken al onze houtwolplaten uit hout met het PEFC-keurmerk. De robuuste houtwollaag gaat jarenlang mee. 

De oplossingen van Heraklith kunt u tot slot fabrieksmatig laten afwerken in bijna elke denkbare kleur.

Bij Heraklith begrijpen we dat ieder project uniek is en iedere klant andere eisen heeft. Neem contact op met één van onze experts om te bespreken hoe Heraklith van uw project een veilige plaats kan maken

 

...of download ons eBook over brandveiligheid! 


 

Facebook social.png