Heraklith header news Exoskelet.png

Exoskelet maakt plafondafbouw lichter

Een leven lang gezond en veilig werken

Bij Knauf Insulation zetten we de mens op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar hele leven lang gezond en veilig kan werken. Zeker in de bouw,  waar toch al een groot tekort aan arbeidskrachten is, is het belangrijk dat we kijken hoe we zwaar werk kunnen verlichten. Zo kan je blessures en ziekteverzuim voorkomen.

Ontwikkeling Exoskelet

Knauf heeft de afgelopen jaren nauw samengewerkt met TNO en NOA, aan de vraag hoe het gebruik van een arm-ondersteunend Exoskelet het werk van de stukadoor kan verlichten. Daarnaast is onderzoek gedaan onder plafonneurs. 65% van de stucadoors staat positief tegenover het werken met het Exoskelet. Plafonneurs zijn zelfs nog enthousiaster om het Exoskelet te omarmen! Redenen genoeg om onze afbouwers het Exoskelet aan te bieden dus. 

Positieve ervaringen exoskelet

Voor alle bouwprofessionals die boven hun macht werken, biedt het Exoskelet ondersteuning en wordt plafondwerk lichter en minder blessuregevoelig. Lees over ervaringen in het artikel dat verscheen in het vakblad Aannemer.  
 

We zijn er dan ook  trots op dat we na deze positieve TNO resultaten het arm-ondersteunend Exoskelet van Knauf op de markt kunnen brengen!

Meer weten?

Ben je zuinig op je lichaam, laat je dan door ons informeren over wat het Exoskelet voor jou kan betekenen! 

Maak een afspraak met één van onze account- of project managers en ervaar hoe het Exoskelet je armen ondersteunt als je boven je hoofd Heraklith houtwolplaten monteert.

Exoskelet maakt werken boven hoofd lichter.jpg

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over het Exoskelet of wil je het een keer aanhebben en ervaren wat het doet? We maken graag een afspraak met je.