Heraklith C2 Decision.png

6 facetten van houtwol

Een betrouwbare isolatiepartner kiezen zodat uw klanten tevreden zijn met het project en uw bedrijf succesvol blijft, is soms een enorme uitdaging.

Heraklith helpt daarbij.

 

Nick Veenstra, mede-eigenaar van ASM Afbouw in Zeewolde, legt uit waarom. ASM Afbouw is gespecialiseerd in de complete droge afbouw en installeert dus oneindig veel wanden, vloeren en plafonds. Onlangs heeft ASM Afbouw ruim 950 m2 Heraklith Tektalan A2 SmartTec (200 mm) en A2 Afbouwpanelen (25 en 35 mm) geïnstalleerd in een toegangshal en onder een van de loopbruggen bij Schiphol Airport. Nick licht toe op welke manieren Heraklith zijn bedrijf helpt bij het waarborgen van de bouwkwaliteit.

1. Geweldige service is essentieel

We werken bij ASM Afbouw op allerlei projcten. Als de hoofdaannemer ons zijn tekeningen en technische eisen doorgeeft, bepalen we samen met de projectadviseur van Knauf Insulation met welke isolatie oplossing we alle eisen op het vlak van brandwerendheid, akoestiek en thermische isolatie kunnen invullen. De afdeling Customer Service van Heraklith zorgde ervoor dat we de bestelling gemakkelijk konden plaatsen en, wat zeker zo belangrijk is, dat de levertijden werden gerespecteerd.

2. Installatie verloopt snel

Uitstekende en snel en efficiënt opgeleverde projecten zijn essentieel voor ieder succesvol afbouwbedrijf. De installatie van Heraklith is relatief eenvoudig. We gebruiken Heraklith houtwolplaten veel in parkeergarages en bergingen en die zijn over het algemeen niet zo hoog. Je gaat naar binnen met de zaagmachine en een boor, dan heb je het lichte materiaal er snel tegen zitten en kun je naar de volgende ruimte. De houtwolplaten zijn een 3-in-1 oplossing waarmee we in één montagegang verschillende eisen van de opdrachtgever kunnen invullen: brandwering, thermisch en akoestisch. En daarbij is het een decoratieve afwerking.

3. Veiligheid is prioriteit

De producten van Heraklith geven mij en mijn klanten gemoedsrust. Bij dit project bij Schiphol Airport zijn de Tektalan A2-platen met een kern van steenwol gebruikt omdat ze met de A2 brandklasse zeer brandveilig zijn. Ze zijn tot maximaal 180 minuten brandwerend, vormen geen brandende druppels tijdens een brand en produceren amper rook: allemaal belangrijke overwegingen voor een publiek terrein als Schiphol.

4. Bouwkwaliteit en zekerheid

Veiligheid speelt in de bouw natuurlijk alitjd een belangrijke rol. Vooral bij publieke gebouwen en terreinen wil je er zeker van zijn dat je een veilig oplevert. Wij willen er als afbouwer verzekerd van zijn dat we minimaal leveren, wat de aannemer ons gevraagd heeft. Dat loopt van de Rc calculaties, akoestische en thermische prestaties tot de brandwerendheid.

Dat betekent dat we werken met fabrikanten die ons voorzien van alle benodigde informatie, testrapporten en verwerkingsadviezen zodat we de onderliggende rapportage op orde hebben. De Wet kwaliteitsborging is dan wel uitgesteld, wij werken al lang naar  de geest van die wet.

Bij een ander project hebben we met Heraklith samengewerkt aan een ophangtest. Het was interessant om te zien hoe de getallen op een technisch productblad voor trekkracht tot stand komen.

5. Energie-efficiëntie telt

Er is geen enkele klant die het kostenplaatje niet belangrijk vindt, en al zeker niet bij grote projecten. Met houtwol isolatieplaten gaat het energieverbruik omlaag dankzij de uitstekende thermische efficiëntie. Afhankelijk van de eisen die er voor een project liggen kiezen we voor een houtwol combi plaat met steenwol als er ook brandwerendheid of akoestische eisen zijn. Als die er niet zijn, maar wel hoge thermische eisen dan kiezen we ook wel voor de houtwolplaten met PIR of houtwol met EPS.

6. Mooi en toch goed voor het milieu

Over smaak valt niet te twisten. Houtwol past uitstekend in gebouwen waar de natuurlijke en robuuste look tot zijn recht komt. Het is mooi dat de platen van Heraklith te bestellen zijn in allerlei kleuren. Zo kan de opdrachtgever de decoratieve afwerking van de wanden en plafonds afstemmen op de rest van het interieur. Opdrachtgevers vinden duurzaamheid steeds belangrijker. Het is dan ook goed om te weten dat de houtwol gemaakt wordt uit 100% PEFC-gecertificeerd hout.

Ontdek vandaag de ideale oplossing! Praat met één van onze projectadviseurs.