Vakcollege Hillegersberg_1.jpg

Vakcollege Hillegersberg,
Rotterdam

 

Fietsenstalling oase van rust

 

Challenge. Create. Care.

Begin 2018 verhuisde het Vakcollege Hilligersberg naar een nieuwe locatie. De doelstelling was: een gebouw dat de komende 50 jaar een veilige, schone, duurzame en onderhoudsarme lesomgeving zou bieden aan leerlingen, onderwijzend personeel en bezoekers. Dura Vermeer heeft de bouw gerealiseerd. 


20171208_JDVF_120.jpg

Challenge.

De fietsenstalling bevindt zich in het souterrain van Vakcollege Hillegersberg. Hierboven zijn de leslokalen gesitueerd. Om te voldoen aan de doelstelling om een veilige, duurzame en onderhoudsarme lesomgeving te creëren is bij de afwerking van deze fietsenstalling gekozen voor Heraklith houtwolplaten met PIR isolatie. 

20171208_JDVF_106.jpg

Create.

De Heraklith houtwol combi-panelen Herafoam bieden een uitstekende thermische isolatie en voldoen aan de vereiste Euro brandklasse B. De open structuur van het houtwol absorbeert geluiden van leerlingen en docenten die hun fiets parkeren perfect zodat de leslokalen hierboven een aangename leeromgeving zijn.

20171208_JDVF_113-2.jpg

Care.

Al het houtwol voor Heraklith houtwolplaten wordt gemaakt uit 100% PEFC gecertificeerd hout. Hiermee sluit onze houtwol perfect aan op MVO-uitgangspunten. Bij uw keuze voor PEFC voldoet u dan ook aan de inkoopcriteria van de Rijksoverheid voor Duurzaam Inkopen. Meer hierover kun je lezen op onze duurzaamheidspagina.
Vragen? Wij bellen je terug