Video.png

Innovatie

Heraklith | Improving wood wool since 1908

 

110 jaar aan innovatie

Hoewel je het op het eerste gezicht misschien niet zou zeggen, zijn de huidige houtwolplaten vandaag de dag totaal verschillend van de eerste houtwolplaten die in Ferndorf (Oostenrijk) gemaakt werden. 

Heraklith, de grondlegger van het houtwolpaneel,  innoveert al ruim een eeuw op het gebied van duurzaamheid, installatiegemak en technische prestaties. 

De meest recente innovaties van Heraklith

 

Herafoam tegen beton.jpg

 

Tand- en groef verbinding isolatie

We leveren houtwol combiplaten waarbij de isolatie is voorzien van een handige tand- en groefverbinding: De Herafoam met PIR en Heratekta met grijs EPS hebben zo'n tand- en groef in de isolatie. Daardoor kunt u deze houtwolplaten extra vlak en snel monteren. Omdat er maar 2 bevestigingspunten nodig zijn, bespaart u bovendien flink op arbeidskosten. 

Lees meer

Heratekta tegen beton.png

 

Grijs EPS

Wit EPS is bekend als standaard piepschuim. Heraklith maakt haar combi houtwolplaten Heratekta sinds een paar jaar met grijs EPS. Grijs EPS heeft een betere thermische prestatie dan wit EPS die de thermische isolatie bij een zelfde dikte tot wel 25% verbetert.  Grijs EPS heeft dus als voordeel dat je met een dunnere (nog lichtere) houtwolplaat de gevraagde thermische prestatie realiseert.
 

Lees meer

rsz_1house_of_codesign_organic.png

 

Organic

Met het merk Organic kunt u de akoestiek verbeteren in elk interieur. Waar Heraklith ontworpen is voor semi-buiten toepassingen, lenen de akoestische panelen van Organic zich specifiek voor binnen. Met Organic zijn er extra opties in montage, kleurenprints en gravering van de houtwolplaten. Laat u inspireren, bekijk de collectie op Organic.Design.   

 

Lees meer

We zetten graag die extra stap

De R&D specialisten bij Heraklith werken voortdurend aan nieuwe ontwikkelingen in de houtwolplaten of bevestigingsmethoden. De eindgebruiker staat hierbij centraal! 

Heeft u op basis van uw praktijkervaring ideeën voor ons? We houden ons van harte aanbevolen.  

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie die u niet direct op de site terug vindt? Laat het ons weten en wij helpen u graag persoonlijk verder.